Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z trzema serami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram, rigatoni
masło 20 gram
oliwa 2 łyżeczki
szałwia 1 łyżka liści
ricotta 150 gram
parmezan starty 1/3 szklanki
ser pleśniowy 100 gram, pokruszonego
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z trzema serami

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku przez 10-12 minut. Odcedzić i wrzucić z powrotem do ciepłego garnka. Patelnię rozgrzać na średnim ogniu. Wrzucić masło i wlać oliwę. Podgrzewać, aż masło się roztopi. Wrzucić szałwię i podsmażać po 3 minuty z każdej strony, aż liście będą chrupkie. Makaron połączyć z ricottą, parmezanem i serem pleśniowym. Rozłożyć na talerze i przybrać szałwią. Polać masłem szałwiowym. Przed podaniem posypać solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 01.07.2012 22:29
świetny, podoba mi się Twoja księga ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak