Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, następnie osypujemy przyprawą i nacieramy. W garnuszku gotujemy wodę, a gdy się zagotuje, wrzucamy mięso i obgotowujemy je 15 minut na małym ogniu. W tym czasie na rozgrzanej patelni przesmażamy pokrojoną drobniutko cebulkę i pieczarki. Gdy już się podduszą, wsypujemy na patelnię mąkę i ciągle mieszając trochę ją prażymy(jakieś dwie minuty). Kolejno wlewamy mleko oraz dodajemy kostkę rosołową i od czasu do czasu mieszając doprowadzamy do wrzenia. Niech to się chwilę pogotuje, Z mięsa odlewamy praktycznie całą wodę(można troszeczkę zostawić) i zalewamy je przygotowanym sosem. Całość dusimy około 10 minut, dodając posiekany koperek. Sos podaję z makaronem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !