Sposób przygotowania

TRUSKAWKI MYJEMY I SZYPUŁKUJEMY. WKŁADAMY DO GARNKA W KTÓRYM POTEM BĘDZIEMY ROBIĆ DŻEM. TRUSKAWKI ZASYPUJEMY CUKREM I ODSTAWIAMY AŻ PUSZCZĄ SOKI. KIEDY OOCE PUSZCZĄ SOK STAWIAMY GARNEK NA MAŁYM OGNIU I SMAŻYMY TRUSKAWKI OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC. KIEDY TRUSKAWKI SIĘ DOBRZE ROZGOTUJĄ DODAJEMY ŻELFIX I SMAŻYMY JESZCZE OKOŁO 10- 15 MINUT NA MAŁYM OGNIU CIĄGLE MIESZAJĄC. GOTOWY DŻEM JESZCZE CIEPŁY WKŁADAMY DO WYPAŻONYCH SŁOIKÓW I SZCZELNIE ZAKRĘCAMY. PRZETWORY GOTOWE NA ZIMĘ.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dżemy swojej roboty :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    u mnie juz jest gotowy;d
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super do świeżych bułek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    dobre !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszny dżemik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !