Sposób przygotowania

Mąkę, miękkie masło, 8 żółtek, cukier, proszek do pieczenie, cukier waniliowy zagnieść na stolnicy. Ciasto podzielić na trzy części-do jednej dodać kakao i zagnieść. Jedną białą część i ciemną podzielić na mniejsze porcje i włożyć do zamrażalnika. Pozostałą białą część wylepić dużą brytfannę i ponakłuwać widelcem, schłodzić w lodówce 20-30 minut. Następnie nałożyć na spód powidła śliwkowe lub sezonowe owoce. Następnie wyjmujemy z zamrażalnika ciemne ciasto i ścieramy je na tarce o grubych oczkach na warstwę dżemu. Teraz ubijamy pianę z białek, na końcu dodając do niej kisiel w proszku. Wylewamy masę na utarte ciasto i przykrywamy je kolejną warstwą ciasta-tym razem białego, również utartego na tarce. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Kiedy wystygnie można posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite :)
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawa nazwa i ładnie się prezentuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !