Sposób przygotowania

Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy je na sztywną pianę. Nadal ubijając dodajemy po trochę cukru i po jednym żółtku. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszana z kakao. Ostrożnie i delikatnie mieszamy wszystko razem. Ciasto wylewamy na dużą formę i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto przekrawamy wzdłuż na dwa placki i studzimy. Orzechy zalewamy wrzącym mlekiem, prażymy przez chwilę i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce zimne orzechy, oraz łyżeczkę olejku. Utarty krem rozkładamy na środku ciasta. Robimy w nim wgłębienie i układamy obrane banany. Przykrywamy je kremem. Całość nakrywamy drugim plackiem i przyciskając go łączymy brzegi, tak aby po przekrojeniu rolada miała kształt oczka z bananem w środku. Wierzch smarujemy polewa i posypujemy orzechami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !