Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 0,5 litra
olej 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Farsz:
kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
grzyby leśne 4 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i grzybami

Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na części i rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy okrągłe placki, układamy farsz i formujemy pierogi.


Farsz:
1kg kapusty kiszonej ugotować, i pozostawic do ostygnięcia
w odrębnym garnki gotujemy grzyby suszone, odcedzamy.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i przepuścić przez maszynkę, to samo robimy z grzybami.

W garnku roztopić 2 łyzki tłuszczu posiekać i podsmażyć cebulę, Dodać do kapusty i grzybów doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Pierogu gotujemy w osolonej wodzie, po wypłynięciu ok. 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak