Sposób przygotowania

ŚLIWKI MYJEMY I DRELUJEMY. WKŁADAMY DO GARNKA. PODLEWAMY WODĄ OKOŁO SZKLANKI I GOTUJEMY OKOŁO 4 GODZINY AŻ DOBRZE SIĘ ROZGOTUJĄ. DO JUŻ ROZGOTOWANYCH ŚLIWEK DODAJEMY CUKIER I PONOWNIE GOTUJEMY TYLE AŻ CUKIER SIĘ DOBRZE ROZPUŚCI MIESZAJĄC CO JAKIŚ CZAS. GORĄCE POWIDŁA WKŁADAMY DO SŁOIKÓW I ZAKRĘCAMY. ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE A JAK PRZESTYGNĄ ZANOSIMY DO SPIŻARKI LUB PIWNICY. POWIDŁA SĄ BARDZO SMACZNE NA ŚNIADANIE.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    ale kolorek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    do naleśników super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !