Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 0,5 litra
olej 1 łyżka
jaja 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Ciasto:
Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na części i rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy okrągłe placki, układamy farsz i formujemy pierogi.

Farsz:
Jagody myjemy, następnie słodzimy

Gotujemy ok 10 min po wypłynięciu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 29.09.2012 21:18
lubię owocowe pierożki
1j1o1l1a1 26.06.2012 16:21
hit czerwca...super :)
Hanna5 26.06.2012 14:20
z jagodami pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak