Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z lanymi kluseczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
woda 1 litr
sól do smaku
mleko 1 szklanka
cukier szczypta
jajko 2 sztuki
mąka 2 łyżki (około)
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
koperek świeży
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z lanymi kluseczkami

Szparagi myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Gotujemy je w wodzie z mlekiem, solą, cukrem i kucharkiem do miękkości.
Dodajemy posiekany koperek.
Jajka roztrzepujemy i dodajemy mąkę, tak, żeby uzyskać konsystencję śmietany. Wlewamy cienką strużką na gotującą się zupę.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak