Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort w barwach narodowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
jajko 4 jajka
cukier 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
woda 1 łyżka
śmietana 30% 500 ml
truskawki świeże 1 szklanka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort w barwach narodowych

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i nadal miksując dodać obie przesiane mąki. Kakao wymieszać z wodą i połączyć wszystko. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec około 40 minut w temp. 180'C. Po upieczeniu formę rzucić na ziemię. Ostudzić. Biszkopt przekroić na 3 części. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić. Galaretkę przygotować w mniejszej ilości wody, przestudzić. Dodać pokrojone truskawki. SKŁADANIE biszkopt - tężejąca galaretka z truskawkami - biszkopt - śmietana - biszkopt. Całość posmarować resztą śmietany i ozdobić truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 16.08.2012 09:26
piękny
Rafał10 18.07.2012 11:16
Wygląda tak smacznie że aż ślinka cieknie :)
jozefinach 15.07.2012 11:36
Uwielbiam torty.
Monika78 26.06.2012 21:26
rewelacja!!!
daria2911 26.06.2012 13:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak