Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i nadal miksując dodać obie przesiane mąki. Kakao wymieszać z wodą i połączyć wszystko. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec około 40 minut w temp. 180'C. Po upieczeniu formę rzucić na ziemię. Ostudzić. Biszkopt przekroić na 3 części. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić. Galaretkę przygotować w mniejszej ilości wody, przestudzić. Dodać pokrojone truskawki. SKŁADANIE biszkopt - tężejąca galaretka z truskawkami - biszkopt - śmietana - biszkopt. Całość posmarować resztą śmietany i ozdobić truskawkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    rewelacja!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam torty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wygląda tak smacznie że aż ślinka cieknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    piękny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !