Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 torebki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier wg uznania
truskawki świeże 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć i odszypułkować. Pół kilograma truskawek przełożyć do dzbanka miksera, bardzo dokładnie je zmiksować.
Krok 1 - Zupa truskawkowa z ryżem foto
2
Zmiksowane truskawki przelać do garnka, dosłodzić do smaku cukrem i cukrem waniliowym, zagotować.
Krok 2 - Zupa truskawkowa z ryżem foto
3
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wysypać na talerze.
Krok 3 - Zupa truskawkowa z ryżem foto
4
Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ryżu.
Krok 4 - Zupa truskawkowa z ryżem foto
5
Ryż z truskawkami zalać ugotowanym truskawkowym musem i podawać.
Krok 5 - Zupa truskawkowa z ryżem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.05.2013 23:21
Piękny kolorek. Z chęcią porcję bym zjadła.
babajaga1969 10.10.2012 18:40
pomysłowa
Mati13 22.07.2012 17:01
bardzo piękny kolor ma
BernadettaP 29.06.2012 13:36
Pyszna zupka, tylko szkoda, że sezon truskawkowy tak krótko trwa :(
Justyna23
Justyna23 26.06.2012 17:12
pycha
stokrotka 26.06.2012 14:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak