Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowy blok z galaretkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 ml
cukier wanilinowy 5-7 łyżek
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowy blok z galaretkami

Każdą z galaretek zalać wrzącą wodą- zostawić do ostygnięcia. Pokroić w kostki. Do szerokiego naczynia wlać cały jogurt- miksować. Powoli dolewać ostudzoną żelatynę. Wymieszać. Dodać cukier waniliowy. Do jogurtu dosypać kostki galaretek, wymieszać i przelać całość do formy. Studzić w lodówce 4-5 godzin

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 02.02.2013 13:31
Od siedmiu miesięcy nie możesz odpowiedzieć na proste pytanie odnośnie żelatyny? Jak ktoś, kto dopiero uczy się gotować, będzie chciał przygotować ten deser z Twojego przepisy, wyrzuci go do kosza.
fijolek91 24.07.2012 16:27
fajny:)
halina17 19.07.2012 12:56
"3 1/2 szklanki żelatyna Prymat," Ile ma być żelatyny.?Na 500 ml jogurtu wystarczająco jest 4-5 łyżeczki żelatyny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak