Sposób przygotowania

Każdą z galaretek zalać wrzącą wodą- zostawić do ostygnięcia. Pokroić w kostki. Do szerokiego naczynia wlać cały jogurt- miksować. Powoli dolewać ostudzoną żelatynę. Wymieszać. Dodać cukier waniliowy. Do jogurtu dosypać kostki galaretek, wymieszać i przelać całość do formy. Studzić w lodówce 4-5 godzin

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    "3 1/2 szklanki żelatyna Prymat," Ile ma być żelatyny.?Na 500 ml jogurtu wystarczająco jest 4-5 łyżeczki żelatyny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    fajny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Od siedmiu miesięcy nie możesz odpowiedzieć na proste pytanie odnośnie żelatyny? Jak ktoś, kto dopiero uczy się gotować, będzie chciał przygotować ten deser z Twojego przepisy, wyrzuci go do kosza.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !