Sposób przygotowania

Mąkę, drożdże, sól i cukier mieszamy w misce. Dodajemy ciepłą wodę i oliwę. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie, elastyczne i nie będzie się kleić.
Blachę smarujemy oliwą (jeśli mamy taką do której ciasto się nie przykleja to niekoniecznie)
Rozwałkowujemy cienko ciasto na blaszce. Zostawiamy żeby podrosło.

Rozgrzewamy piekarnik do 210 stopni (góra - dół)

W czasie jak ciasto rośnie a piekarnik się nagrzewa przygotowujemy składniki na wierzch pizzy:

Najpierw sos:
przecier, oliwę, sól, pieprz, posiekany czosnek i oregano mieszamy razem. Jeśli sos jest zbyt gęsty rozrzedzamy ciepłą wodą.

Później pozostałe składniki:
cebulę i pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę, ser i ogórki w kostkę.

Smarujemy ciasto sosem. Wykładamy pozostałe składniki na wierzch i wstawiamy blaszkę do piekarnika na ok. 30 minut.
Pizza najlepiej piecze się na dolnym poziomie piekarnika.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    świetna,u mnie jedzą wszyscy pizzę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszna pizza
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    bardzo pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajna pizza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    bardzo fajna pizza
  • 1
    p
    Opublikowano

    Ewa

    Pełnoziarnista- to coś dla mnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Basia03

    jak ja tęsknie za smakiem pizzy, teraz za bardzo nie mogę tego jeść niestety :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pomysłowo i smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    piza pycha w kazdej postaci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !