Sposób przygotowania

Rozetrzyj sobie palcami mąkę z cukrem i kawałkami dobrze schłodzonego masła , ciągle rozcierając wlej po kolei 3 łyżki lodowatej wody i szybko zagniatamy ciasto , które musimy zawinąć w folię i do lodówki na pół godziny , w między czasie jabłka pokrój na ósemki i włóż do rondelka , wlej łyżkę wody, sok z cytryny wsyp cukier 1\3 szklanki i cynamon , duś 5 minut , odetnij 2\3 ciasta i rozwałkuj , wyłóż dno i boki formy na tartę posyp rodzynkami na nich rozłóż jabłka , rozwałkuj resztę ciasta pośrodku wytnij otwór w kształcie gwiazdki , przykryj jabłka , sklej palcami spód oraz wierzch . Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz pół godziny w 180 st.

Komentarze

  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    super;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    swietny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !