Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babciny kisiel

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 6 dag
jajko 2
skórka pomarańczowa
mięta
sok winogronowy 1 l. (ciemny)

Przepis i sposób przygotowania na: Babciny kisiel

Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj starannie w 1\3 szklanki zimnej wody , do rondelka wlej sok z winogron i podgrzej aby był ciepły , do soku wlej mieszając mąkę wymieszaną z wodą , zagotuj nie przerywając przez cały czas mieszania , potem zestaw z ognia . Winogrona umyte i osuszone układamy w pucharkach i zalewamy je kisielem i odstawiamy do ostygnięcia , wierzch dekorujemy skórką pomarańczową i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 12.02.2013 10:06
trzeba pochwalić babcie , pyszny kisiel :)
agnieszka214 29.08.2012 18:01
dobre tylko nie miałam do dekoracji wiec dodałam bita śmietanę
chelsi 22.08.2012 22:41
oooochh!
Kaja35 19.08.2012 07:15
super
Kaja35 19.08.2012 07:15
super
Justyna/Dzastus 09.08.2012 09:53
to moze i z innych owocow taki da sie zrobic, super
bgs1984 01.07.2012 21:32
mniam
marzenciak1985 01.07.2012 21:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak