Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty podłużne 15 dag
twaróg 70 dag
cukier
maliny świeże 30 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 25 g
galaretka agrestowa
jajko 3
śmietana 1 szklanka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony deser

Dno tortownicy wykładamy najpierw biszkoptami. Jajka ucieramy z cukrem , zmielony twaróg łączymy z masą jajeczną , żelatynę namoczyć w 1\2 szklanki wody i odstawić na 5 minut do napęcznienia . Następnie rozpuść ją w kąpieli wodnej i ostudzić i dodając po łyżeczce masy serowej , wymieszać . Na koniec zmiksować całość . Na biszkopt wyłóż połowę malin , to przykryj masą serową wstaw do lodówki do stężenia a w między czasie przygotuj galaretkę i lekko tężejącą zalej sernik . Śmietanę ubij na sztywno z cukrem i udekoruj wierzch .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 12.08.2012 07:41
super
Kaja35 12.08.2012 07:41
super
Puszcza 09.08.2012 10:30
ekstra
bgs1984 01.07.2012 21:32
mniam
marzenciak1985 01.07.2012 21:25
mniam
Margo1 26.06.2012 12:10
cukru 3\4 szklanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak