Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Pieczarki obieramy ze skórki. Kroimy na 4-5 kawałków, a następnie na cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym maśle. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do czasu aż pieczarki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Do rukoli wlewamy oliwę z oliwek, dokładnie rozdrabniamy blenderem. Wsypujemy płatki migdałów i znowu miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całą powierzchnię ciasta francuskiego smarujemy przygotowanym pesto.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Piękne, rumiane, bardzo smakowite.
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Tak apetyczne, aż ślinka cieknie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !