Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebulka
masło 2 łyżki
pól szklanki letniej wody
mąka 3 łyżki
jajko 1
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą

Mąkę i jajko wymieszać z pół szklanki letniej wody i zarobić ciasto aby było miękkie. Rozwałkować wykrajać szklanką krążki. Kapustę ugotować odcisnąć i bardzo drobno posiekać. Pieczarki udusi z cebulka i zmielić. W garnku roztopić 2 łyżki masła włożyć kapustę i pieczarki wymieszać razem i doprawić odrobina przyprawy kucharek. Wcześniej przygotowane krążki z ciasta nadziewać farszem i sklejać. Gotować w osolonej wodzie podawać z zarumieniona na maśle cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 02.09.2010 10:02
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 10:02
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:23
super
Dorota71 02.09.2010 09:23
super
Emilia22 02.09.2010 08:52
smacznie wygląda
Emilia22 02.09.2010 08:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak