Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonej porzeczki.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonej porzeczki.

Kroki postępowania

1
Porzeczki umyć i dokładnie obrać z krzaczków. Włożyć do garnka lub na patelnię.
Krok 1 - Dżem z czerwonej porzeczki. foto
2
Zasypać cukrem i wymieszać.
Krok 2 - Dżem z czerwonej porzeczki. foto
3
Smażyć ok 30minut mieszając od czasu do czasu.
Krok 3 - Dżem z czerwonej porzeczki. foto
4
Zmiksować lub przetrzeć przez sito by miały gładką konsystencję.
Krok 4 - Dżem z czerwonej porzeczki. foto
5
Włożyć na gorąco do słoiczków, nie pasteryzować.
Krok 5 - Dżem z czerwonej porzeczki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 04.12.2012 12:13
pyszniutki:)
Grażyna13 26.08.2012 10:40
Uwielbiam :)
Mirka-Ludomila 28.06.2012 11:16
dżem jest przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak