Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuzik z pesto z rukoli i oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 10 dag
płatki migdałowe 7 dag
oliwa 80 ml
ciasto francuskie 370 gram
czarne oliwki 8 dag krojone
pomidor 2 średni
ser żółty 10 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuzik z pesto z rukoli i oliwkami

Kroki postępowania

1
Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Do rukoli wlewamy oliwę z oliwek, dokładnie rozdrabniamy blenderem. Wsypujemy płatki migdałów i znowu miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Francuzik z pesto z rukoli i oliwkami foto
2
Szklanką wycinamy z ciasta francuskiego kółeczka. Smarujemy je przygotowanym pesto. Na każdym kawałku układamy po pół plasterka pomidora.
Krok 2 - Francuzik z pesto z rukoli i oliwkami foto
3
Posypujemy startym na grubych oczkach żółtym serem. Układamy po kilka plasterków czarnych oliwek.
Krok 3 - Francuzik z pesto z rukoli i oliwkami foto
4
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Krok 4 - Francuzik z pesto z rukoli i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 16.08.2012 19:17
apetyczne
Paweł10 26.06.2012 17:18
super wygladaja :)
Ankha 26.06.2012 16:24
Podoba mi się zwłaszcza ten pomysł na pesto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak