Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w beszamelu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 szt
parmezan starty 50 g
masło 2 lyzki
mąka 2 lyzki
mleko 250 ml
bulion 250 ml
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w beszamelu

Kroki postępowania

1
Nasolone udka obsmażyć ze wszystkich stron. Przygotować beszamel: rozpuścić masło, dodać make i lekko zasmażyć. Następnie wlać zimne mleko i mieszać, aby nie powstały grudki. Wlać bulion, doprawić sola, pieprzem i gałką. Zdjąć z ognia gdy otrzymamy konsystencje kremowa.
Krok 1 - Udka z kurczaka w beszamelu foto
2
W naczyniu do zapiekania ułożyć mięso i zalać sosem. Posypać parmezanem.
Krok 2 - Udka z kurczaka w beszamelu foto
3
Piec w piekarniku (180°) dopóki na wierzchu nie utworzy się przypieczona skorupka.
Krok 3 - Udka z kurczaka w beszamelu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.12.2013 10:05
Lubię takie mięsko w potrawce.
Grazyna0211 09.10.2013 10:31
podoba mi się ten sposób przygotowania kurczaka
barbara11561 09.08.2013 16:05
ciekawy sposób na kurczaka
pestka 16.05.2013 11:03
muszę też wypróbować ten przepis
Pani Domu 04.05.2013 19:28
muszę wypróbować
Jodaj 10.01.2013 12:56
pyszniutkie :)
jeta72 29.11.2012 15:18
pychotka :-)
Wafelek2601 19.10.2012 11:12
Świetne mięsko w pysznym sosie
berys18 30.08.2012 08:20
super pomysł
Rybciia 27.08.2012 12:33
super!!!
Katarzyna59 23.08.2012 17:05
super
Lidia6 15.08.2012 20:20
ciekawy pomysł
Wiesława1 24.07.2012 19:59
oooo fajne
Anna152 03.07.2012 07:08
rewelacyjne
Sroczka 26.06.2012 12:46
Bardzo dobrze przygotowane mięsko.
Beatris 26.06.2012 12:18
Przepysznie się zapowiadają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak