Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w połowie wody , jaką podano w przepisie . Foremkę keksową podeprzyj z jednej strony i ustaw ją na dolnym rogu , ułóż w nim część pokrojonych truskawek i zalej częścią galaretki . I do lodówki. Żelatynę zalewamy pół szklanki wody i odstawiamy na 5 minut do napęcznienia . Rozpuszczamy w kąpieli wodnej , ostudzić . Wymieszaj , dodając do niej po łyżce śmietanki 30 procentowej ubitej z cukrem . Masę śmietanową wlej na truskawki , zmieniając nieco nachylenie formy i wstaw do lodówki aby zastygła . Resztę truskawek zmiksuj i połącz z powstałą galaretką . wlej do ustawionej już normalnej formy i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia a przed podaniem zanurz formę w ciepłej wodzie na 5 sekund , przykryj deseczką i odwróć do góry dnem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agus1

    wyśmienite
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    pyszny i prosty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    ładnie musi to wygladac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anika711

    uczta dla oczu i podniebienia
  • 2
    original
    Opublikowano

    meg1984

    rewelacja taki deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !