Sposób przygotowania

Budynie ugotuj w mniejszej ilości mleka niż w przepisie , czyli do każdego zamiast 500 ml mleka daj 400 ml . Żelatynę namocz w 1\2 szklanki zimnej wody i pozostaw aż napęcznieje następnie podgrzej ją w kąpieli wodnej , podziel na 3 części i każdą wymieszaj z gorącym budyniem . Odstaw do zastygnięcia .Lekko tężejące łyżką wykładaj kolorami do formy w kształcie pierścienia i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia . Zanurz na moment w ciepłej wodzie , przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem . Na koniec możemy udekorować malinami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    budyniowa wariacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !