Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w kremie maślanym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele pół kg
mleko pół l.
cukier 5 dag
budyń waniliowy
cukier puder 1 łyżka
masło 30 dag
konfitura wiśniowa 6 łyżek
amaretto kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w kremie maślanym

Wstawiamy mleko na gaz wsypujemy cukier dodajemy budyń rozmieszany w małej ilości zimnego mleka mieszamy cały czas musimy zagotować . gotowy budyń wlewamy do miseczki , oprószyć cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki aby wystygł , w tym czasie masełko ucieramy na pulchna masę , dodawaj mieszając zimny budyń . Morele zaś przekrój na pół usuń pestki . Włóż do żaroodpornego naczynia natłuszczonego i zapiekaj 10 minut w 180 st . do salaterek wlej krem potem cieple owoce i na koniec udekoruj konfiturami , a przed podaniem skrop likierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.10.2013 07:39
napewno pyszne
MagdaXXX 22.08.2012 17:52
super
bgs1984 01.07.2012 21:33
mniam
marzenciak1985 01.07.2012 21:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak