Sposób przygotowania

Margarynę zagotować z wodą, dodać sól. Dodać mąkę i szybko wymieszać na gładką masę. Ostudzić. do zimnego ciasta dodać jajka i zmiksować na gładką masę. Ptysie układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia pomagając sobie 2 łyżeczkami bądź wyciskając małe ptysie ze szprycy. Piec w mocno nagrzanym piekarniku w temp. około 180'C przez 20 minut. Muszą być złociste. Najlepiej nie otwierać piekarnika przy pieczeniu. Przestudzone ptysie napełnić ubitą śmietaną z dodatkiem cukru i polać rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię takie rzeczy;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smakowicie,że chce sie jeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !