Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na oleju, aż zmięknie.
Ugotowane ziemniaki gnieciemy z twarogiem i przysmażoną cebulką, tak długo aż wszystko ładnie się połączy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz jest świetny do pierogów i naleśników.
Naleśniki nadziewamy, zwijamy w ruloniki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.

Naleśniki proponuję wykonać według mojego przepisu na "trochę inne naleśniki"

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    fajne, takich jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pomysłowe i smakowite. Z chęcią zjadłabym porcyjkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !