Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z farszem ruskim

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk, średnich
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
naleśniki 8 sztuk, usmażonych z przepisu na
ser żółty 100 gram, startego
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z farszem ruskim

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na oleju, aż zmięknie.
Ugotowane ziemniaki gnieciemy z twarogiem i przysmażoną cebulką, tak długo aż wszystko ładnie się połączy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz jest świetny do pierogów i naleśników.
Naleśniki nadziewamy, zwijamy w ruloniki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.

Naleśniki proponuję wykonać według mojego przepisu na "trochę inne naleśniki"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 30.06.2012 10:11
Pomysłowe i smakowite. Z chęcią zjadłabym porcyjkę.
magdalea 26.06.2012 10:18
fajne, takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak