Sposób przygotowania

Na początek zrobić zaczyn z połowy ciepłego mleka, 2 łyżek mąki, łyżki cukru i drożdży. Odstawić do wyrośnięcia.

Żółtka utrzeć z cukrem, po wyrośnięciu zaczynu dodać do niego przesianą mąkę, masę żółtkową, resztę mleka, cukier waniliowy, masło i jajka. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce.

Blachę wysmarować tłuszczem i rozprowadzić w niej ciasto. Śliwki umyć i wypestkować, układać ciasno na cieście lekko dociskając.

Piekarnik rozgrzać do 190' i piec ciasto ok. 40 minut.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ale mi smaki narobiłaś tym ciastem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !