Sposób przygotowania

Po umyciu i obraniu owoców, włożyłam je do garnka i zasypałam trochę cukrem aby puściły sok i odstawiłam na całą noc. Następnego dnia postawiłam na gazie i gotowałam około 30 minut żeby odparował sok. Po 30 minutach wsypałam resztę cukru i gotowałam jeszcze przez 15 minut. Po tym czasie przelewałam dżem do wyparzonych słoików, zamykałam i ustawiłam do góry nogami:).
Wyszły mi 3 słoiczki po 300 ml i jedna miseczka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo takie lubię najbardziej ! NATURALNE!!!
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Super !!! Mogę go robić bez żelującego ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    robiłam podobny w ubiegłym roku:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    zdecydowanie można bez c. żelującego bo i tak zawiera dużo pektyn, więc nie ma problemu z przechowanie i konsystencją.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !