Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze smażona papryką i roszponką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 szt
masło 1 łyżka
roszponka 2 garście
ogórek 1 szt
cebula 1 szt
czarne oliwki 5 szt
pomidor 1 szt
oliwa 8 łyżek
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
dynia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze smażona papryką i roszponką

Wszystkie składniki warzywne na sałatkę myjemy i kroimy. Na talerzu wykładamy roszponkę, cebulę, ogórka,czarne oliwki, pomidora. Paprykę smażymy na delikatnym ogniu na masle, zostawiamy do ostygnięcia i wykłądamy na sałatkę, dynię podpalamy na suchej patelni , uważając by się nie przypaliła, dodajemy do sałatki. Na koniec polewamy oliwą z oliwek i dodajemy przyprawę do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.11.2013 00:50
kolorowa i smaczna
Margo1 05.09.2013 11:09
wyglada swietnie
Rafał10 19.09.2012 09:29
nooo ale mi podrzuciłeś fajny przepis, super z tą papryką :)
Betka 27.08.2012 15:42
pychota!!!;)
andrzej10 01.08.2012 08:15
do wyprubowania
mirosława4 23.07.2012 07:04
zapewne smaczna
bgs1984 22.07.2012 22:33
mniam
marzenciak1985 22.07.2012 22:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak