Sposób przygotowania

Na początku składniki na ciasto naleśnikowe (szklanka mąki, woda,szklanka mleka,szklanka wody,szczypta soli i cukru) mieszamy za pomocą trzepaczki lub blendera. Konsystencję masy naleśnikowej regulujemy dosypując dodatkową mąkę lub dolewając mleko i wodę. Dobrze rozgrzewamy patelnię i dodajemy oleju do smazenia. Smażymy z obu stron cienkie naleśniki.
Gdy naleśniki są zrobione zajmujemy się farszem. Cebulę szklimy na oleju na patelni.Następnie dodajemy pokrojone drobno pieczarki, dodajemy do smaku przyprawy do smaku (papryka, sól i pieprz).
Doprawione pieczarki smażymy, mieszając od czasu do czasu,aż odparują.
Naleśniki wykładamy przgotowanym farszem z pieczarek i cebuli. Zawijamy z naleśników krokiety, które obtaczamy w jajku i bułce tartej! Smażymy krokiety z obu stron na złoty kolor!smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !