Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 op
galaretka cytrynowa 1 op
mleko skondensowane 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 pacz

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta pianka

Każdą galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody z cukrem waniliowym i jedną łyżką cukru. Mikserem ubić galaretkę wiśniową powinna zwiekszyć objętość, pod koniec ubijania stopniowo dodawać 1/3 puszki mocno schłodzonego mleka, wylać na blachę do pieczenia. Mikserem ubić żelatynę, dodać 1/3 mleka, i wylać na galaretkę wiśniową, następnie powturzyć wszystkie czynności z galaretką cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.10.2012 11:35
Super
Łukasz15 02.10.2012 17:13
Fajny deser
Wacław 26.07.2012 11:17
pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak