Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło bazyliowo-czosnkowe z dodatkiem natki pietruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
bazylia świeża 20 listków
czosnek ząbki 2
natka pietruszki 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masło bazyliowo-czosnkowe z dodatkiem natki pietruszki

Masło wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Czosnek miażdżymy i szatkujemy. Liście bazylii składamy jeden na drugim i kroimy w paski. Potem siekamy. Do masła dodajemy bazylię, sól, posiekany czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Masę wyrabiamy widelcem dokładnie łącząc składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 30.07.2012 09:53
podpisuję się pod komentarzem wyżej:P nie wiem czemu ale naszło mnie na masło szpinakowe Oo
JaPaqc 26.06.2012 23:11
lubię masła smakowe
aginaa 26.06.2012 21:08
fajne
mufinka79 26.06.2012 20:45
lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak