Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 250 ml
mąka pszenna 1 1/3 szkl
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe racuchy

Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy oraz jogurt. Dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.06.2013 10:57
ależ apetyczne aż ślinka cieknie
Bernadeta1 03.05.2013 00:43
często robię, smaczne
Ewelina38 06.01.2013 16:46
wyglądają znakomicie, takie puszyste i ślicznie podane
Adam/ZUB3R 22.12.2012 21:46
smaczne
cooleczka 28.11.2012 23:06
prezentują się smakowicie
hahanka 08.11.2012 11:02
pyszne
Kas2 13.09.2012 22:01
uwielbiam. są takie serowe i delikatne
Motorek 02.09.2012 13:37
smaczne
Wiesława1 27.07.2012 10:14
super
IlonaAlbertos 02.07.2012 12:13
Uwielbiam takie racuszki.
mariel78 26.06.2012 19:02
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak