Sposób przygotowania

Orzechy laskowe zemleć w maszynce. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić do miski, ubić na puszystą masę. Do jajek dodać cukier, sok cytrynowy,mąkę i orzechy. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. Prostokątną średnią formę,wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować papier tłuszczem, wylać ciasto. Włożyć ciasto do piekarnika,piec w 180 stop.przez 30 minut. KREM Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach wody. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować. Kilka truskawek zostawić do dekoracji,resztę zmiksować z 3 łyżkami cukru. Żelatynę połączyć z truskawkami. Schłodzoną śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru. Ciasto ostudzone przekroić na połowę. Na pierwszą część ciasta wyłożyć mus truskawkowy i 1/3 bitej śmietany. Nakryć drugą częścią ciasta. Wierzch i boki posmarować bitą śmietaną, udekorować truskawkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smaczne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    może być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !