Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, migdały sparzyć wrzącą wodą,pozostawić na 10 minut, następnie obrać ze skórek i posiekać z orzechami.Figi drobno posiekać, skórkę z pomarańczy pokroić na drobne kawałki i podsmażyć w cukrze.
Wszystkie bakalie wymieszać i posypać mąką.Jajka wlać do miski, dodać cukier i ubić na pulchną masę.Nadal mieszając dodawać po łyżce mąki,sypiąc ją po ścianach miski.Ubite cisto połączyć z bakaliami. Tak przygotowane ciasto wylać do dwóch podłożnych foremek posmarowanych masłem i bułką tartą lub wyłożonych pergaminem. Piec na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 140-160 stponi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    robiłam ten przepis, dawno !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !