Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1 puszka
rosół drobiowy 1,2 litra
marchewka gotowana 1 sztuka
jajko 4 sztuki
groszek konserwowy 1|2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kukurydzą

Żelatynę namoczyć w 80 ml zimnej wody. Rosół drobiowy doprowadzić do wrzenia, dodać namoczoną żelatynę, mieszając rozpuścić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę również pokroić w kostkę. Do kukurydzy dodać jajka, marchewkę pokrojoną w kostkę. Nałożyć do pojemniczków, na wierzch dodać po troszku groszku konserwowego. Zalać zimnym rosołem z żelatyną. Odstawić do stężenia do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 15.08.2012 10:22
uwielbiam kukurydzę
Kate131 31.07.2012 08:56
fajne
1j1o1l1a1 25.06.2012 23:05
pomysłowo...niektorzy daja groszek, mi lepiej pasuje kukurydza, w sałatkach tez wole kukurydze niz groszek :)
bgs1984 25.06.2012 22:13
mniam
marzenciak1985 25.06.2012 21:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak