Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z wafli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 4
bułka tarta pikantna 2 szklanki
olej do smażenia
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z wafli

Kapustę kiszoną gotujemy, następnie drobno siekamy. Grzyby dwa razy odgotowujemy i przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy farsz solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Farszem smarujemy wafle. Po nałożeniu wszystkich warstw przyduszamy nadziane wafle jakimś ciężkim przedmiotem na 15minyt. Następnie kroimy w podłużne pasy, a potem w mniejsze kawałki. Paszteciki moczymy w jajku a potem obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy paszteciki na złoty kolor z każdej strony. Paszteciki rewelacyjnie smakują z barszczem czerwonym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 10.07.2012 07:56
superowe
aga130982 10.07.2012 07:56
superowe
Andysz 26.06.2012 20:46
fajny pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak