Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną gotujemy, następnie drobno siekamy. Grzyby dwa razy odgotowujemy i przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy farsz solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Farszem smarujemy wafle. Po nałożeniu wszystkich warstw przyduszamy nadziane wafle jakimś ciężkim przedmiotem na 15minyt. Następnie kroimy w podłużne pasy, a potem w mniejsze kawałki. Paszteciki moczymy w jajku a potem obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy paszteciki na złoty kolor z każdej strony. Paszteciki rewelacyjnie smakują z barszczem czerwonym. Smacznego!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !