Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczno-ryżowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
jajko 4 sztuki
szczypiorek 1|2 pęczka
mięta cytrynowa 8 listków
sos sojowy jasny 1 łyżka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1|2 szklanki
olej do smażenia
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczno-ryżowe

Ryż ugotować w dużej ilości osolonej do smaku wody. Ugotowany ryż pozostawić na sitku, żeby dokładnie odsączyć wodę. Trzy jajka ugotować na twardo, pokroić w drobniutką kostkę. Szczypiorek posiekać. Miętę posiekać drobno. Ryż włożyć do miski, dodać surowe jajko, 1-2 łyżki bułki tartej. Dodać również posiekany szczypiorek oraz miętę. Dodać pokrojone jajka. Masę dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Jeszcze raz wymieszać. Formować kotlety, panierować w tartej
bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Można podać z delikatną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 08.11.2016 19:39
dobre kotleciki
Dariusz8 01.09.2016 20:52
Smaczne kotleciki.
Anna169Hosz 06.11.2014 14:51
Ciekawe kotleciki.
bgs1984 25.06.2012 22:14
mniam
marzenciak1985 25.06.2012 21:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak