Sposób przygotowania

Ryż ugotować w dużej ilości osolonej do smaku wody. Ugotowany ryż pozostawić na sitku, żeby dokładnie odsączyć wodę. Trzy jajka ugotować na twardo, pokroić w drobniutką kostkę. Szczypiorek posiekać. Miętę posiekać drobno. Ryż włożyć do miski, dodać surowe jajko, 1-2 łyżki bułki tartej. Dodać również posiekany szczypiorek oraz miętę. Dodać pokrojone jajka. Masę dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Jeszcze raz wymieszać. Formować kotlety, panierować w tartej
bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Można podać z delikatną sałatką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !