Sposób przygotowania

Truskawki umyć, osuszyć. Połowę truskawek posiekać drobno. Drugą połowę truskawek pokroić na ćwiartki. Świeżą miętę posiekać drobniutko. Rozgrzać masło na patelni. Dodać posiekane truskawki, smażyć 2-3 minuty. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Wlać jajka na rozgrzane masło, dodać drobniutko posiekaną miętę. Smażyć mieszając do uzyskania wg własnego uznania konsystencji. Doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Rozłożyć na dwa talerzyki. Na wierzch położyć pokrojone na ćwiartki truskawki. Sezon truskawkowy trwa, pyszna jajecznica, warto spróbować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    takiego połączenia jeszcze nie próbowałam
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    oj ja też takiej nie jadłam jeszcze nigdy
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    przyznam szczerze, że z truskawkami jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Chyba nie moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !