Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekaną smażę na patelni na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaję posiekany drobno czosnek, pokrojoną pietruszkę i marchewkę. Całość smażę około 5 minut mieszając od czasu do czasu.

Zawartość patelni przekładam do garnka, wlewam bulion warzywny, dodaję przyprawy. Doprowadzam do wrzenia, a później gotuję na małym ogniu.

Gdy warzywa są miękkie dodaję odsączoną i przepłukaną kukurydzę i fasolę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Całość gotuję na wolnym ogniu jeszcze przez około 5 minut.

Garnek z zupą zdejmuję z ognia i doprawiam do smaku solą, pieprzem cayenne i sokiem z limonki. Dodaję posiekaną świeżą kolendrę.

*domowy bulion z różnych warzyw długo gotowany na wolnym ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pożywna ta Twoja zupka ,taka bogata w składniki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Lubie Twoje zupy, są kolorowe i pysznie się prezentują;)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię takie zestawienie w zupce , ładnie też wygląda
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię meksykańskie klimaty, taka pikantna zupa w fajnej misce fajnie smakuje i rozgrzewa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    musi być pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym z chęcią.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !