Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOJA LASAGNE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda gazowana 2 szkl
mąka 1 1/2 szkl
sól do smaku
majeranek do smaku
jajko 1 szt
olej 50 ml
ocet 50 ml
mięso mielone 500 g
ogórki konserwowe mały słoik
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
przecier pomidorowy 250 ml
ser żółty 150 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MOJA LASAGNE

Kroki postępowania

1
Wodę gazowaną mieszamy z jajkiem, mąką, solą, majerankiem, pieprzem, sodą, olejem i octem. Z gotowego ciasta smażymy placki o grubości ok. 1/2 cm, na złoty kolor z obu stron.
Krok 1 - MOJA LASAGNE foto
2
Na drugiej patelni smażymy mięso z cebulą pokrojoną w piórka i zmiażdżonym czosnkiem, gdy mięso będzie miękkie, przekładamy do rondelka zalewamy przecierem, doprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Ogórki kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do farszu, i jeszcze chwilę dusimy.
Krok 2 - MOJA LASAGNE foto
3
W naczyniu żaroodpornym układamy nasze placki, następnie rozkładamy farsz, na to placki i tak do wyczerpania składników. Najlepiej jak na koniec ułożymy placki a wtedy na nie układamy plastry sera lub starty na tartce. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 20-25 min. Podajemy gorące.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - MOJA LASAGNE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.07.2012 18:23
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak