Sposób przygotowania

Cebulkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ząbek czosnku obrać, zmiażdżyć w prasce. Mięso wymieszać z cebulą i czosnkiem, jajkiem, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Drewniane patyczki posmarować olejem. Mięsną masą oblepić patyczki do szaszłyków lekko dociskając. Smażyć na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu z obu stron.

Komentarze

  • 10
    original
    Opublikowano

    agogo2

    ladnie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    robiłam kiedyś, bardzo fajny pomysł, jeden minus miałam problem z ich usmażeniem - nie mieściły się na patelni :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    atrakcyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    nigdy takich nie robiłam, świetnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajny pomysł z tymi patyczkami, można nasmażyć takich małych pulpecików i będą świetną zakąską na imprezce
  • 1
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    pomysłowo zrobione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    Ciekawe
  • 4
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczny pomysł
  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !