Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z szynką i czeerwoną i żółtą papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
olej 1/2 szkl
drożdże 3-5 dkg
sól
Nadzienie:
szynka 10-15 dkg
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
żółty ser 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z szynką i czeerwoną i żółtą papryką

Mąkę mieszamy z solą, dodajemy rozrobione w 1/2 szklanki ciepłej wody drożdże, olej i tyle ciepłej wody aby ciasto miało dość miękką konsystencję. Zagniatamy i odstawiamy na pół godziny. Ciasto wałkujemy , wykładamy na blaszkę na nie kładziemy pokrojoną szynkę i pokrojone w paski papryki, wierzch posypujemy bazylią i startym serem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.04.2013 14:53
pyszna i jaka kolorowa
owca441 14.09.2012 22:02
to lubię
ewaa 03.09.2012 20:29
super
Ewelina47 06.08.2012 21:03
ale mam smaka na taką pizzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak