Sposób przygotowania

margarynę utrzeć z cukrami,dodać jajka cały czas ucierając,dodać miód i mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia,wlać 1/2 szklanki mleka i pokrojone banany obrane ze skórki całość zmiksować.Podzielić ciasto na połowę do jednej dodać 5 łyżek mleka a do drugiej kakao i wymieszać każde ciasto wylać do natłuszczonej tortownicy o takiej samej wielkości i upiec w temp.180st.ok.20min.wystudzić.Pokroić oba placki na długie prostokątne paski.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i otartą skórką z cytryny na sztywno i przekładać na zmianę raz ciemny raz jasny pasek wystudzonego ciasta a pomiędzy paski przekładać ubitą śmietaną.Po wierzchu posmarować ubitą śmietaną przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    efektowne i smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !