Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARAMBORAK

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
mąka 1/2 szklanki
tłuszcz 3/4 szklanki
mleko
czosnek
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BARAMBORAK

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Powstały sok odlać, posolić, dodać trochę mleka, roztarty czosnek, mąkę oraz pieprz - wszystko razem bardzo starannie wymieszać. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem położyć cienką warstwę ziemniaków i usmażyć na złoty kolor z obu stron. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 13.02.2013 09:14
nie, wszystko jest dobrze w przepisie.
MagdaXXX 13.02.2013 09:01
pierwsze słysze a jajka tam nie dajesz?
Ibag24 06.09.2012 08:27
extra
maciek7 22.08.2012 21:33
super nazwa
SmacznaPyza 25.06.2012 19:45
dziwna nazwa - to placek ziemniaczany przecież

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak