Sposób przygotowania

Biszkopty skleić powidłami po dwa i odstawić. W rondelku roztopić margarynę, dodać cukier, cukier waniliowy, kakao i 6 łyżek wody. Zagotować i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek, a z białek ubić pianę. Do masy dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, a na końcu pianę ubitą z białek. Prostokątną blaszką 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać połowę ciasta. W równych rzędach ułożyć sklejone biszkopty. Całość zalać drugą połową ciasta i piec 50 min. w 180 st. C.
MASA KREMOWA: 1 margaryna, 1 budyń śmietankowy, 0,5 litra mleka, 5 łyżek cukru, 3 żółtka, 1 łyżka mąki,
Budyń, cukier i mąkę wymieszać, dodać żółtka i rozetrzeć, zalać mlekiem i gotować aż zgęstnieje. Masę ostudzić i utrzeć z margaryną, wyłożyć na placek i polać polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie sie prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda bardzo smacznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszne to ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !