Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

SPÓD DO TARTY: miękkie masło ucieram z cukrem pudrem do białości. Następnie dodaję wymieszane wszystkie rodzaje mąki oraz szczyptę soli. Wszystko miksuję na najniższych obrotach miksera, aż składniki zaczną przypominać zacierki. Teraz wszystko szybko łączę rękami w kulę zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
Schłodzone ciasto wyjmuję z lodówki i wylepiam nim dno i boki wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną formy do tarty o średnicy 21 cm. Ciasto nakłuwam widelcem, nakrywam arkuszem papieru do pieczenia i wsypuję ziarna fasoli przeznaczonej wyłącznie do pieczenia.
Formę wstawiam do nagrzanego do 190°C piekarnika i piekę 10 minut, następnie usuwam papier oraz fasolę i piekę kolejne 5 minut. Wyjmuję ciasto z piekarnika i odstawiam do wystudzenia.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    kokos , pychota
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności nam polecasz:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetnie wygląda
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie pomysłowe i oryginalne wypieki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    bardzo pomysłowe, jeszcze nie robiłam ciasta z rabarbarem
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fajnie wygląda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fajnie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    smakowicie wygląda;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny deser kwaśny smak rabarbaru słodycz bezy i dodatek kokosa dla mnie pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda super a ten rabarbar jak ładnie ułożyłaś,,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pysznie wygląda,już nie mogę się doczekać kiedy się pojawi rabarbar(niestety na straganie):)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie w ogródku już wyrósł dość spory, więc na straganach pewnie też już jest.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Przepyszności!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    wspaniale wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !